Hjelpetelefonen for seksuelt misbrukte

Trenger du hjelp eller noen å snakke med? Vi drifter en døgnåpen gratis hjelpetelefon for seksuelt misbrukte, incestutsatte og deres pårørende.

Hjelpetelefonen er åpen døgnet rundt, alle dager i året. Du kan ringe til oss uansett hvor i Norge du bor. Du kan være anonym om du vil – vi tar deg alltid på alvor. Det er helt gratis å ringe til oss.

Ring helt gratis på telefon 800 57 000, eller les mer om hjelpetelefonen på hfsm.no.

Vi drifter en døgnåpen gratis hjelpetelefon for seksuelt misbrukte og deres pårørende. Illustrasjonsbilde.

Vi er her for deg!

Hjelpetelefonen for seksuelt misbrukte sitt mål er å avdekke seksuelle overgrep hos barn og unge, samt å bidra til økt livskvalitet for seksuelt misbrukte barn, unge, kvinner og menn.

I 2005 vedtok Stortinget at det skulle opprettes en landsdekkende, døgnåpen hjelpetelefon for personer som er utsatt for incest og seksuelle overgrep samt for familie og pårørende til disse.

Barne- og familiedepartementet besluttet at SMISO Vestfold (tidl. Incestsenteret i Vestfold) skulle drifte og betjene hjelpetelefonen. Den 30. august 2006 ble den nye hjelpetelefonen offisielt åpnet av daværende Barne- og likestillingsminister, Karita Bekkemellem. Det er Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet som har ansvaret for å følge opp hjelpetelefonen.